Twee korte teles voor Leica SL

Het was geruime tijd nogal stil rondom de Leica SL full-frame systeemcamera. Die camera dateerde al uit eind 2015, maar het objectievenassortiment was nogal beperkt (als je tenminste van de volledige sensor gebruik wilde maken). Maar daar komt zoetjesaan verandering in. Vandaag kondigde Leica maar liefst twee korte teles tegelijk aan: de APO-Summicron-SL 75 mm F 2 ASPH. en de APO-Summicron-SL 90 mm F 2 ASPH. Beide objectieven moeten uiteraard aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen en kunnen voor hun brandpuntsafstand lekker dichtbij (en volgens Leica ook lekker vlot) worden scherpgesteld.

De 75 mm wordt eind januari leverbaar en gaat 4475 euro kosten, terwijl voor de begin februari verschijnende 90 mm 4880 euro moet worden neergeteld. Voor later dit jaar staan nog een 35 mm F 2 en een 50 mm F 2 op het programma.

Lees ook:Lichtsterke Leica-groothoek voor MFT
Lees ook:Jubileumeditie Leica APO-Summicron-M 50 mm
Lees ook:‘Scherpste standaardlens’ nu ook in zilverkleur
Lees ook:Lichtsterke standaardlens voor Leica T
Lees ook:Leica stapt in systeemcamera met Leica T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.