Nikon-telezoom met ingebouwde converter

Professionele natuur- en sportfotografen zullen in hun sas zijn met de nieuwste Nikon-telezoom: de AF-S Nikkor 180-400 mm F 4 E TC1.4 FL ED VR. Zoals de naam al laat doorschemeren, is dit objectief voorzien van een ingebouwde 1,4x teleconverter, die bij inschakeling een 250-560 mm F 5,6 oplevert. Dit gaat met één vingerbeweging; je hoeft er niet eens het oog van de zoeker voor te halen. Helemaal nieuw is het niet, want Canon had ook al een dergelijk objectief, maar het blijft een huzarenstukje.

Uiteraard is de AF-S Nikkor 180-400 mm TC1.4 voorzien van de laatste snufjes, zoals ingebouwde VR-beeldstabilisatie met diverse standen, weerbestendige afdichtingen en fluorcoating, en voldoet het objectief optisch en mechanisch aan de hoogste eisen. Er hangt dan ook wel een prijskaartje aan dat bijna 12 mille vermeldt… De nieuwe Nikon-telezoom wordt begin maart leverbaar.

Lees ook:Drie nieuwe Nikon-groothoeklenzen
Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie
Lees ook:Canon lanceert vernieuwde supertelezoom
Lees ook:Allround telezoom van Nikon
Lees ook:Nikkor 80-400 mm krijgt opknapbeurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.