Hasselblad breidt XCD-lenzenlijn flink uit

Bij Hasselblad zitten ze niet stil, met de hete adem van Fujifilm in de nek. De X1D-50c haalde onlangs een topscore van 102 punten bij DxOMark, al hebben ze daar de concurrerende Fujifilm GFX 50S nog niet getest. En nu brengt Hasselblad komend jaar niet minder dan vijf nieuwe objectieven uit: naast de eerder aangekondigde XCD 65 mm F 2,8, XCD 21 mm F 4 en XCD 35-75 mm F 3,5-4,5 verder de XCD 135 mm F 2,8 (die met de meegeleverde dedicated converter een 230 mm F 4,8 wordt), en voor later dat jaar ook een extra lichtsterke 80 mm waarvan de precieze lichtsterkte nog niet bekend is. De prijzen en andere specificaties zijn nog niet openbaar gemaakt, maar dat een ‘Hassy’-uitrusting geen koopje is, is geen geheim.

Lees ook:Hasselblad komt (toch) met de Stellar II
Lees ook:400 megapixels met Hasselblad H6D-400c MS
Lees ook:Hasselblad HV lijkt dure Sony Alpha-kloon
Lees ook:Systeemcamera met astronomische naam (én prijs)
Lees ook:De toekomst van de fotografie volgens Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.