Twee nieuwe lichtkanonnen van Olympus

Olympus kondigt twee ultralichtsterke objectieven in de PRO-serie voor met name de OM-D-systeemcamera’s aan. De M.Zuiko Digital ED 17 mm F 1,2 PRO en 45 mm F 1,2 PRO komen naast de bestaande 25 mm F 1,2 PRO, zodat er nu keus is uit drie vaste brandpunten van omgerekend 35, 50 en 90 mm. Met een gewicht van zo’n 400 gram per stuk zijn beide nieuwe objectieven heel licht en compact vergeleken met hun full-frame-tegenhangers. Uiteraard zijn deze voor professioneel gebruik geschikte objectieven weerbestendig en voldoen ze optisch en mechanisch aan zeer hoge eisen. De Olympus M.Zuiko Digital ED 45 mm F 1,2 PRO wordt in december leverbaar voor 1299 euro; de 17 mm F 1,2 kost 100 euro meer en volgt in maart.

Lees ook:Groothoekzoom en fisheyelens van Olympus
Lees ook:Firmware-updates voor de Olympus PEN en Micro Four Thirds-objectieven zorgen voor betere scherpstelling
Lees ook:Pro-telezoom voor OM-D E-M1
Lees ook:Olympus OM-D E-M1 Mark II komt eraan
Lees ook:Standaardlens en telezoom voor Sony E-camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.