Lichtsterke Sigma-groothoek voor Sony-camera’s

Meer nieuws voor Sony-fotografen, zij het ditmaal niet van Sony zelf. Objectievenfabrikant Sigma kondigt aan dat er binnenkort een 16 mm F 1,4 lichtsterke groothoeklens in de Contemporary-serie komt voor de APS-C-systeemcamera’s met E-vatting (de A-vatting is een beetje het stiefkindje geworden, hoewel Sony verzekert dat die nog steeds doorontwikkeld wordt). Omgerekend naar full-frame is dit een 24 mm, in een weerbestendig jasje en met een fluisterstille AF. Ook de optische kwaliteit moet van de bovenste plank zijn, met 16 elementen waaronder diverse van speciale glassoorten. Er moet ook een versie voor Micro Four Thirds komen. Prijs en levertermijn van deze Sigma 16 mm F 1,4 DC DN Contemporary zijn nog niet bekend.

Lees ook:Lichtsterke groothoek van Sigma
Lees ook:Superlichtsterke telezoom van Sigma
Lees ook:Lichtsterke portrettele in Sigma Art-serie
Lees ook:Korte macrotele van Sigma
Lees ook:Lichtsterke groothoekzoom in Sigma Art-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.