Nikon D850 pakt 100 punten bij DxOMark

Bij DxOMark testen ze naast smartphonesensoren uiteraard ook camera’s. Onlangs hebben ze de nieuwe Nikon D850 op de testbank gehad, en die schoot met een maximale score van 100 meteen naar de top van het beeldkwaliteitsklassement, boven de Sony A7R II en de oudere Nikon D810 (nummer vier, die niet helemaal op het plaatje past, is de Sony RX1R II edelcompact). Wat meteen laat zien dat de vooruitgang de afgelopen jaren ook weer niet zo spectaculair is…

De hele testprocedure is sowieso nogal ondoorgrondelijk voor leken, en in de scoretabellen ontbreken bijvoorbeeld recente Fujifilm-camera’s – vermoedelijk omdat de speciale X-Trans-sensor complicaties oplevert. Hoe dan ook: pixel peepers hebben weer wat te smullen, en dat de D850 een prima beeldkwaliteit neerzet, staat buiten kijf.

Lees ook:Tip van de week: de aanloop naar de photokina
Lees ook:Fujifilm stort zich op systeemcameramarkt
Lees ook:Lightroom krijgt Referentie-weergave
Lees ook:Spatwaterdichte zoom voor Fujifilm X-T1
Lees ook:Hoe zoek je jouw ideale camera uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.