Biotar 75 mm ook voor cineasten

Oprema Jena is goed bezig en kondigt van de Biotar 75 mm F 1,5 ook gelijk maar een speciale cineversie aan. De Biotar 75 C beschikt over de gebruikelijke filmattributen zoals een PL-vatting, getande instelringen en een traploos diafragma. De relatief bescheiden lichtsterkte (‘transmissie’) in vergelijking met de gewone fotoversie (T 2 versus F 1,5) zal te maken hebben met het wat gedateerde ontwerp van het objectief. Cineobjectieven zijn relatief duur, en de Biotar 75 C is geen uitzondering: 2800 dollar bij vooruitbestelling, terwijl de reguliere Biotar 75 vanaf 1000 dollar te reserveren is. Meer informatie vind je op Indiegogo. En nu als een haas al die objectieven gaan bouwen, zou ik zeggen…

Lees ook:Biotar 75 mm krijgt broertje: 58 mm F 2
Lees ook:De Biotar is back!
Lees ook:Meer glaswerk voor Sony-full-frame
Lees ook:Bouw je eigen camera met Kano
Lees ook:Toch vergoeding voor familie gesneuvelde fotograaf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.