Summer sale bij Impossible

Elders blijven prijzen hoog

Bij ons eigen Impossible is de zomeruitverkoop begonnen. En ook niet zo’n beetje, want de succesvolle I-1 analoge directklaarcamera mag nu voor 225 in plaats van de gebruikelijke 299 euro de deur uit – dat scheelt toch een kwart van de oorspronkelijke prijs. De kortingen op artikelen zoals film, tassen en riemen lopen op tot wel 50 procent.

In het digitale wereldje blijven de prijzen op een hoog niveau. Door onze buitenlandse collega’s zijn forse (inruil)kortingen op camera’s zoals de Fujifilm GFX 50S en de Pentax KP gesignaleerd, maar zoiets zien we hier voorlopig nog niet terug. Daardoor kost een bepaalde camera in Nederland, ondanks de interne Europese markt, ruim 35 procent meer dan in Amerika. En dan hebben we het koersverschil tussen euro en dollar nog niet eens meegerekend: doe je dat wel, dan is dezelfde camera hier per saldo ruim anderhalf keer zo duur…

Lees ook:Fujifilm kondigt weer prijsverhoging filmrolletjes aan
Lees ook:TASCHEN houdt fotoboeken-uitverkoop
Lees ook:Pinhole Photography Day
Lees ook:Opnieuw prijsverhoging Fujifilm-filmrolletjes
Lees ook:Fujifilm X100 onderweg naar Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.