Nieuwe lenzen en firmware voor Fujifilm GFX 50S

Fujifilm heeft meer concrete details bekendgemaakt over twee eerder aangekondigde objectieven voor de GFX 50S middenformaatcamera. De Fujinon GF 23 mm F 4 R LM WR is een supergroothoekobjectief, vergelijkbaar met een 18 mm voor full-frame. Het gewicht bedraagt 845 gram en de adviesprijs 2799 euro. De GF 110 mm F 2 R LM WR is een lichtsterke portrettele, vergelijkbaar met een 87 mm op full-frame. Het gewicht bedraagt ruim een kilo terwijl de adviesprijs 2999 euro is. Beide objectieven moeten aan de hoogste optische en mechanische eisen voldoen en worden in juni leverbaar. Fujifilm heeft ook een geüpdatete lenzen-roadmap voor het GFX-systeem uitgebracht, waarop naast de eerder aangekondigde 45 mm ook een niet nader omschreven langere telelens plus een teleconverter prijken. Tot slot komt er eind mei een firmware-update voor de GFX 50S die onder meer nieuwe mogelijkheden (zoals voor tethered shooting met behulp van wifi) en een snellere AF belooft.

Lees ook:Fujifilm X-T10 systeemcamera en lichtsterke tele
Lees ook:Lichtsterke portretlens voor X-Pro1 en X-E2
Lees ook:Standaardobjectief en teleconverter van Fujifilm
Lees ook:Lichtsterke standaardzoom voor Fujifilm X
Lees ook:Lichtsterke reportagegroothoek voor MFT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.