Groothoeklens van vijf mille…

We zijn toch onderhand wel wat gewend van Meyer Optik Görlitz, dat gemoderniseerde versies van oude objectieven uitbrengt voor verzamelaarsprijzen. Toch moesten we even slikken bij de aankondiging van de Primagon 24 mm F 2,8 groothoeklens, die 4.999 euro moet opbrengen. Daarmee is deze Primagon, die bedoeld is voor systeemcamera’s van onder andere Leica, Sony en Fujifilm, weliswaar niet de duurste in z’n soort (een originele Leica Summilux-M 24 mm kost bijna zeven mille), maar het scheelt weinig. En die Summilux is met F 1,4 twee stops lichtsterker. Op een camera met APS-C- of Micro Four Thirds-sensor hou je weinig respectievelijk geen groothoek over, dus in de praktijk zal het vooral een Leica M/Sony-ding worden.

Liefhebbers van de Primagon zullen bovendien nog even geduld moeten hebben, want het objectief verschijnt pas over een jaar. Als pleister op de wonde krijg je duizend euro korting als je ‘m van tevoren besteld – dat is dan letterlijk ‘blind’, want men heeft zelfs nog geen productfoto van een prototype. Klik op het plaatje voor meer informatie.

Lees ook:Nieuwe Leica D-Lux en X
Lees ook:New Russar+ ultragroothoek: geniaal of gek?
Lees ook:Sony-systeemcamera met een maatje minder
Lees ook:Lichtkanon voor Panasonic (en Olympus)
Lees ook:Ander fotonieuws van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.