Nieuwe groothoeklens in XEEN-lijn

Samyang heeft een nieuw video-objectief aangekondigd in de prestigieuze XEEN-serie: de XEEN 20 mm T 1,9. Met dit objectief, dat qua beeldhoek tussen de bestaande 16 mm en 24 mm in zit, komt het totale aantal objectieven uit op acht. Uiteraard moet de nieuweling optisch en mechanisch aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als z’n voorgangers; volgens de importeur is het prima inzetbaar voor producties in 4K en hoger. Het MF-objectief is zowel te gebruiken op full-framecamera’s als bij kleinere beeldformaten (APS-C, MFT en Super 35), en is verkrijgbaar met vijf verschillende vattingen. De XEEN 20 mm T 1,9 komt in april op de markt en gaat 1999 euro kosten (incl. btw). Kopers die zich registreren, krijgen van importeur Transcontinenta vijf jaar garantie.

Lees ook:Fotografische misverstanden – 1
Lees ook:Samyang supergroothoek voor full-frame
Lees ook:Twee nieuwe XEEN-filmobjectieven van Samyang
Lees ook:Citograph 35 mm: zegen of zonde van je geld?
Lees ook:Full-framelens met powerzoom van Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.