Olympus OM-D E-M1 Mark II komt eraan

Na de andere modellen in de spraakmakende Olympus OM-D-serie krijgt ook de OM-D E-M1 een opfrisbeurt. De OM-D E-M1 Mark II heeft onder andere een nieuwe sensor met 20 megapixels. Ondanks die hogere sensorresolutie belooft Olympus een seriesnelheid van maximaal 18 beelden per seconde bij gebruik van de elektronische sluiter, met continu-AF én in raw-formaat. Verder beschikt de Olympus OM-D E-M1 Mark II over een verbeterde AF, 5-assige beeldstabilisatie die ook werkt bij 4K-video, en een Pro Capture-modus die al begint met foto’s maken voordat de ontspanknop helemaal is ingedrukt. Voor professionele gebruikers komt er ook een speciale Olympus PRO Service. Prijs en levertermijn zijn nog niet bekend.

Olympus had nog meer in petto voor de Photokina. Op het lenzenfront lanceert het merk onder andere een nieuwe 30 mm F 3,5 macrolens (direct leverbaar voor een bescheiden 299 euro) en een superlichtsterke standaardlens: de M.ZUIKO Digital ED 25 mm F 1,2 PRO (vanaf oktober, 1299 euro). Een maand later volgt ook een superzoom: de 12-100 F 4 IS PRO met ingebouwde beeldstabilisatie (Sync IS) voor een nog grotere veiligheidsmarge en een zoombereik van omgerekend naar full-frame 24-200 mm (1299 euro). Er komt ook een nieuwe krachtige flitser: de FL-900 R (december, 599 euro).

Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark II: betere zoeker en beeldstabilisatie
Lees ook:Superteles voor Micro Four Thirds
Lees ook:Pentax K-3 II met Pixel Shift Resolution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.