Portrettele in ZEISS Loxia-serie

Naast twee groothoeken en een standaardlens telt de ZEISS Loxia-serie voor de Sony A7-systeemcamera’s nu ook een teleobjectief. De Loxia 85 mm F 2,4 is een handmatig scherp te stellen ‘portrettele’ met een diafragmaring die voor video naar traploos kan worden omgeschakeld (DeClick). Het optische ontwerp is afgeleid van de legendarische Sonnar, de filtermaat is 52 mm en de kortste instelafstand bedraagt 80 centimeter. Met een gewicht van bijna zes ons is het niet echt een lichtgewicht, en hoewel de maker de nieuwe lens ‘een onopvallende observator’ noemt, is het best nog een aardige toeter, zoals het plaatje laat zien. Maar daar zit dan de lange zonnekap bij. De ZEISS Loxia 85 mm F 2,4 moet begin december verkrijgbaar worden en gaat zo’n 1400 euro kosten.

Lees ook:Zeiss-objectieven voor Sony A7-serie
Lees ook:Nieuwe ZEISS-groothoek en Tamron-teaser
Lees ook:Zeiss Loxia 21 mm F 2,8 voor Sony A7-serie
Lees ook:Zeiss-supergroothoek voor Sony A7-serie
Lees ook:Sony RX10 III: high-end bridgecamera met ultratele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.