Fotonieuws en nieuwtjes van de IFA (en Facebook)

Flitserfabrikant Metz neemt alvast een voorschot op de Photokina. Met een teaser op de eigen Facebookpagina kondigt men een nieuwe generatie flitsers aan die ruim 30 procent kleiner zijn dan gebruikelijk. Geen slecht nieuws, want een krachtige flitser neemt veel ruimte in de fototas in, en op de modale systeemcamera is zo’n apparaat compleet uit balans.

Ook Canon kiest voor klein. Bij de nieuwe serie PIXMA all-in-ones – de TS5050, TS6050, TS8050 en TS9050 – staat compactheid hoog in het vaandel. De duurdere modellen bieden toegang tot PIXMA Cloud en gebruiken extra inkten voor optimale fotoafdrukken.

Een lezeres informeerde op onze Facebookpagina welke extender/teleconverter zij het beste kan gebruiken in combinatie met de Sigma 150-600 mm en haar Canon-DSLR. Ik denk dat de eigen converters van Sigma de veiligste keus zijn (TC-1401 en 2001, resp. 1,4x en 2x). Hou er rekening mee dat de autofocus beduidend trager wordt bij de 1,4x-versie, en bij de 2x-versie vermoedelijk afhaakt.

En over Facebook gesproken: vergeet niet onze eigen fotowedstrijd (inzenden t/m 8 oktober).

Lees ook:Canon vernieuwt (foto)printerassortiment
Lees ook:Tip van de week: extra lengte
Lees ook:Telezoom met extra punch
Lees ook:Lichtsterke groothoekzoom in Sigma Art-serie
Lees ook:Canon promotie wegens succes verlengd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.