100 miljoen Nikkor-lenzen en nieuwe Coolpix

Camerafabrikant Nikon heeft de mijlpaal van 100 miljoen Nikkor-objectieven voor camera’s met verwisselbare lenzen gepasseerd. Het begon allemaal in 1932, en tegenwoordig heeft de Nikon-fotograaf de keus uit een kleine honderd verschillende objectieven. De befaamde Nikon F-bajonetvatting uit 1959 is met de nodige modificaties nog steeds in gebruik.

Nikon bedient echter niet alleen de markt voor (semi)professionals en serieuze amateurs. Voor beginnende fotografen van alle leeftijden (jong geleerd…) brengt Nikon de Coolpix W100 compactcamera uit. Valbestendig en waterdicht tot 10 meter diepte, dus niet bang voor een ruwe behandeling. Maar ook voorzien van een 13-megapixelchip, Full HD-video, een 3x zoomlens, een automatische portretfunctie, een speciaal ‘kindermenu’ (geen frites met kroketten en appelmoes, natuurlijk) én Nikon’s energiezuinige draadloze SnapBridge-technologie. Vanaf begin september in de winkel in diverse kleuren voor een adviesprijs van net boven de 170 euro.

Lees ook:Onderwaterfotografie voor een prikkie
Lees ook:Shooting the stars met de Nikon D810A
Lees ook:Olympus-trio legt lat weer hoger
Lees ook:Twee stoere compactcamera’s van Ricoh
Lees ook:Superzoom met scherpschuttersvizier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.