TIPA Awards 2016 bekendgemaakt

De TIPA (Technical Image Press Association) heeft weer z’n jaarlijkse awards uitgereikt voor de beste nieuwe fotoapparatuur. De lijst met awards wordt ieder jaar langer – zo vielen maar liefst vijf spiegelreflexcamera’s in de prijzen: de Sony A68 (beste beginners-DSLR, overigens met elektronische zoeker), de Nikon D500 (beste APS-C ‘expert-DSLR’), de Pentax K-1 (idem, full-frame), de Nikon D5 (beste professionele DSLR voor actiefotografie) en de Canon EOS 5DS / 5DS R (idem, ‘hi-res’). Daarnaast viel de Canon EOS-1D X Mark II nog in de prijzen als beste professionele foto/videocamera. Verder valt op dat drie van de zes genoemde camera’s (de D500, de K-1, en de 1D X Mark II) nog niet leverbaar zijn, althans in deze contreien. Wie de complete awardlijst wil bekijken, kan hier terecht.

Lees ook:EISA Awards 2016-2017 bekendgemaakt
Lees ook:EISA Awards voor beste fotoapparatuur bekend
Lees ook:TIPA Awards 2014 uitgereikt
Lees ook:TIPA Awards 2015 bekendgemaakt
Lees ook:Betaalbare professionele Cinema EOS-videocamera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.