Trioplan 50 mm na 100 jaar terug

Een paar dagen geleden kondigden we – op gezag van Meyer Optik Görlitz – de wedergeboorte aan van een ‘legendarische lens’. Vandaag is het zo ver: de objectievenfabrikant is een Kickstarter-campagne begonnen om een hedendaagse versie van de Trioplan 50 mm F 2,9 in productie te kunnen nemen: compact, licht van gewicht en net als z’n grote broer de Trioplan 100 mm gezegend met een ‘zeepbellen-bokeh‘. Het waarlijk miraculeuze is: vrijwel direct na de kickstart is het benodigde bedrag – 50.000 dollar – al méér dan binnen. En de laagst geprijsde voorinteken-aanbiedingen zijn al allemaal weg, terwijl het lensje ook voor de bodemprijs bijna 500 dollar moest kosten. En dan nog moeten de kopers tot januari 2017 op hun bestelling wachten.

In elk geval: wie een Trioplan 50 mm, gebaseerd op een ontwerp van exact honderd jaar terug, wil: dit uit drie lenselementen bestaande MF-objectiefje met 1:4 close-upmogelijkheid is verkrijgbaar met diverse vattingen voor een vanafprijs van inmiddels 549 dollar. Let wel: zolang de voorraad (die er nog niet is) strekt…

Update: Meyer Görlitz heeft inmiddels drie ton binnen, en wie de Trioplan nog voor een ‘vriendenprijsje’ – inmiddels 600 dollar – wil bestellen, moet snel zijn. De ‘voorraad’ is bijna op, en de maker laat weten dat de Trioplan in de reguliere verkoop ruim het dubbele, $ 1299, gaat kosten.

Lees ook:35+ groothoeklens laatste loot aan Trioplan-stam
Lees ook:Fotonieuws en -nieuwtjes van de eerste lenteweek
Lees ook:Groothoeklens met oogstrelende bokeh
Lees ook:Meyer Optik Görlitz belooft wedergeboorte legendarische lens
Lees ook:Meyer Primoplan bij voorbaat verkoopsucces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.