Back to the USSR met Jupiter 3+

Opnieuw heeft Lomography.com een antieke lens nieuw leven ingeblazen – ditmaal een lichtkanon uit de voormalige USSR: de Jupiter 3+ 50 mm F 1,5. Dankzij de L39-vatting en meegeleverde M-vatting-adapter kun je ‘m op zo’n beetje elke Leica-meetzoekercamera gebruiken, mede dankzij de koppeling met de ingebouwde afstandsmeter. Maar met een losse adapter valt de Jupiter 3+ Art Lens ook te gebruiken op de modernste systeemcamera, uiteraard zonder AF en dergelijke moderne fratsen. Het objectief is handgemaakt van glas en metaal, en Lomography.com belooft fenomenale resultaten. De prijs bedraagt 599 euro en de Jupiter 3+ wordt slechts op kleine schaal gefabriceerd, dus wie het eerst komt…

Lees ook:Macroadapter voor Daguerreotype Art Lens
Lees ook:Nieuwe systeemcameraobjectieven van IBERIT
Lees ook:Tip 38|500: Goedkoop is duurkoop met objectief
Lees ook:Tweedehands fotospullen – 2
Lees ook:Zeiss Otus: lichtsterke standaardlens voor happy few

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.