Tamron groothoek- en standaardlens met beeldstabilisatie

Nadat het jarenlang zoom voor en zoom na was, bevinden vaste brandpunten, ook wel primes geheten, zich weer in het brandpunt van de belangstelling. Ook Tamron brengt binnenkort twee vaste brandpunten uit in de prestigieuze SP-serie: een 35 mm F 1,8 reportagegroothoek en een 45 mm F 1,8 standaardobjectief, allebei in eerste instantie bedoeld voor full-frame.

De SP 35 mm F 1,8 Di VC USD en SP 45 mm F 1,8 Di VC USD moeten zich niet alleen onderscheiden door een extreem hoge beeldkwaliteit, zelfs bij volle lensopening, maar ook door hun close-upmogelijkheden (kortste instelafstand resp. 20 en 29 cm) en bovenal door hun ingebouwde beeldstabilisatie, die bij vergelijkbare objectieven van de camerafabrikanten ontbreekt. Verder zijn beide objectieven uitgerust met een ingebouwde USD-scherpstelmotor en voorzien van een vochtwerende constructie plus een water- en vuilafstotende coating. De Tamron SP 35 mm en 45 mm VC USD moeten rond het einde van de maand op de markt komen voor Canon en Nikon – een speciale Sony-versie volgt later. Importeur Transcontinenta kan momenteel nog geen prijs noemen.

Lees ook:Tweetal full-frameobjectieven van Pentax
Lees ook:Professionele telezoom van Tamron
Lees ook:Gestabiliseerde tele en macrolens van Tamron
Lees ook:Tamron-superzoomlenzen voor APS-C en full-frame
Lees ook:Tamron 100-400 mm lichtste in z’n soort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.