Nieuwe camera’s, nieuwe problemen

Sommige vroege exemplaren van de Nikon D750 spiegelreflex hebben een probleem met de sluiter, wat tot afdonkering van een deel van het beeld kan leiden. Nikon heeft een lijst met serienummers van de getroffen exemplaren opgesteld, en als jouw D750 behept is met dit defect, zal men het kosteloos verhelpen.

Bij de eerste lichting van de nieuwe Pentax K-3 II doet zich het probleem voor dat de camera niet kan worden uitgezet. Ook hier betreft het slechts een beperkte serie, en zal Pentax/Ricoh de camera kosteloos inspecteren en indien nodig repareren. In de tussentijd kun je de camera in ‘noodgevallen’ altijd uitzetten door de batterij eventjes te verwijderen, want de K-3 II is niet het eerste model dat soms spontaan ‘bevriest’.

Zelf heb ik pas een gloednieuwe Fujinon-lens retour kunnen sturen omdat de autofocus (Linear Motor) kuren vertoonde: het scherpstellen duurde een eeuwigheid. Misschien betreft het een incidenteel defect, want online kan ik er zo gauw niks over vinden – zijn er lezers die iets soortgelijks hebben meegemaakt?

Lees ook:Pentax: tegen weer en wind beschermd
Lees ook:Canon G10: terugroepactie
Lees ook:Recente nieuwtjes en roddels
Lees ook:EOS 650D met witte uitslag
Lees ook:Cashbackacties in crisistijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.