Meer glaswerk voor Sony-full-frame

Voor bezitters van een Sony A7-model is er binnenkort meer te kiezen qua objectieven. Sony kondigde er zojuist een viertal aan. Paradepaardje is de ultralichtsterke Zeiss Distagon T* FE 35 mm F 1,4. Deze reportagegroothoek is ook ideaal voor filmers dankzij de stille DDSSM-scherpstelling en de diafragmaring waarbij je kunt kiezen tussen wel of geen klikstops. Verder een FE 28 mm F 2 groothoek, een FE 90 mm F 2,8 macro-objectief en een FE 24-240 mm F 3,5-6,3 superzoom. Beide laatste objectieven hebben ingebouwde beeldstabilisatie (OSS).

We hebben nog geen europrijzen gezien, maar de Amerikaanse prijs voor de Distagon wordt naar verluidt zo’n 1600 dollar, terwijl de 28 mm plusminus 450 dollar gaat kosten. En hoewel de euro en de dollar momenteel bijna 1:1 lopen, lijken dat heel redelijke bedragen.

Lees ook:Nieuw glas voor Sony A7/A7R/A7S
Lees ook:Nieuwe dronecamera voor professioneel gebruik
Lees ook:Full-frame systeemcamera’s van Sony
Lees ook:Trio nieuwe topobjectieven van Sony
Lees ook:Zes nieuwe Zeiss-lenzen voor full-frame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.