Canon lanceert vernieuwde supertelezoom

Canon heeft de professionele 100-400 mm (super)telezoom in een nieuw jasje gestoken. Al is dat een understatement, want ook de hele binnenkant is vernieuwd. De EF 100-400 mm F 4,5-5,6 L IS II USM is voorzien van een nieuw optisch ontwerp, een effectievere beeldstabilisatie en – als eerste Canon-objectief – de nieuwe Air Sphere Coating: een variant op de nanocoating. Deze professionele telezoom uit de L-serie beschikt uiteraard over een statiefgondel en is spatwaterdicht uitgevoerd. De front- en achterlens zijn behandeld met fluorcoating tegen verontreiniging.

De vernieuwde EF 100-400 mm L IS II USM gaat een kleine 2200 euro kosten; voor de speciale zonnekap komt daar nog 79 euro bij. Verkrijgbaar vanaf half december. Een beetje laat voor de Sint, maar de Kerstman zal ‘m ongetwijfeld op de verlanglijst van menige sport- of natuurfotograaf aantreffen.

Lees ook:Nieuw glaswerk van Canon
Lees ook:Nikon-telezoom met ingebouwde converter
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Supertelezoom in Sony G Master-serie
Lees ook:Twee allround-zooms van Nikon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.