Nieuwe standaardzoom voor Pentax-spiegelreflexen

Voor wie z’n kitzoom ontgroeid is, biedt Pentax een nieuwe weerbestendige standaardzoom aan. De HD Pentax-DA 16-85 mm F 3,5-5,6 ED DC WR biedt zowel aan de groothoek- als aan de telekant wat extra bereik. Omgerekend naar full-frame bedraagt het zoombereik 24,5 tot 130 mm. Het objectief is voorzien van speciaal glas en HD-coating voor een optimale beeldkwaliteit, en een ingebouwde scherpstelmotor met handmatige override (Quick-Shift). Het gewicht bedraagt zo’n 500 gram en een zonnekap wordt meegeleverd; de Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Lees ook:Tweetal full-frameobjectieven van Pentax
Lees ook:Lichtsterke Pentax-standaardzoom voor full-frame
Lees ook:Zeiss-supergroothoek voor Sony A7-serie
Lees ook:Lichtsterke Leica-reportagegroothoek voor MFT
Lees ook:Profzoom in pocketformaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.