Canon-objectieven op je Olympus/Panasonic-camera

Adapters om je spiegelreflexobjectieven (ook) op je systeemcamera te kunnen gebruiken, worden steeds populairder. Een van de meest innovatieve producenten is Metabones. Dit merk brengt nu twee adapters uit waarmee je je Canon EF-objectieven op je Micro Four Thirds-systeemcamera kunt monteren. Beide adapters bieden wel ondersteuning voor de overdracht van elektronische functies zoals het diafragma en beeldstabilisatie, maar je moet het zonder autofocus doen. Het verschil tussen de reguliere Smart Adapter en de Speed Booster is dat de laatste de brandpuntsafstand met een factor 0,7x verkort (vooral handig bij full-frame groothoekobjectieven) en de lichtsterkte met één stop verhoogt. De eerste kost 399 dollar en de tweede 599 dollar; de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Kijk op de website van de fabrikant welke objectieven met de adapter werken.

Lees ook:Lensadapter levert extra lichtsterkte op
Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:Groothoekconverter voor Fujifilm X100
Lees ook:Tip van de week: lichtsterkte
Lees ook:Leica T krijgt snellere AF en gevoeliger scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.