Apple lust Pentax K-3 voortaan ra(u)w

Goed nieuws voor bezitters van de Pentax K-3: Apple-computers kunnen na een update van de eigen software de raw-bestanden van de camera weergeven met programma’s als Voorvertoning, Snelle Weergave en iPhoto. Voorheen kreeg je alleen een symbooltje te zien, ook al ging het om raw-opnames in het gestandaardiseerde Adobe DNG-formaat. Volgens kenners had Pentax zich niet helemaal aan die standaard gehouden…

Over een (firmwarematige) oplossing voor het klapperende-spiegelprobleem waar sommige K-3-gebruikers over klagen, is mij nog niks bekend. Concurrent Nikon heeft wel pas een nieuwe handreiking gedaan aan eigenaren van een Nikon D600 waarvan de sensor vervuild is geraakt. Wie van dit euvel last heeft, kan z’n camera kosteloos opsturen en laten reinigen – wanneer dit uiteindelijk geen soelaas biedt, wordt de camera omgeruild.

Lees ook:Nikon D810 soms ook last van ‘vlekkenprobleem’
Lees ook:Nieuwe Pentax krijgt vriendelijker prijskaartje
Lees ook:Pentax geeft spiegelreflex niet op
Lees ook:Nieuwe camera’s, nieuwe problemen
Lees ook:Nikon repareert gratis D750′s met lichtvlekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.