Lichtsterke ultragroothoek van Samyang

Onafhankelijk objectievenbouwer Samyang heeft een nieuwe ultragroothoek aangekondigd: een 12 mm F 2 met handmatige scherpstelling (er zijn geruchten dat Samyang binnenkort ook een AF-lijn uitbrengt). De Samyang 12 mm F 2,0 NCS CS wordt uitgebracht met diverse systeemcameravattingen, waaronder Sony E (NEX), Fujifilm X en Micro Four Thirds. Op een APS-C-camera bedraagt de brandpuntsafstand omgerekend 18 mm. Het objectief is voorzien van NCS-nanocoating en voldoet naar verluidt aan de hoogste optische eisen, om ook bij 24 megapixels en meer het onderste uit de kan te halen. Prijs en levertermijn zijn nog niet bekend.

Lees ook:Samyang 135 mm voor foto en video
Lees ook:Lichtkanon voor Panasonic (en Olympus)
Lees ook:Nikon-telezoom met ingebouwde converter
Lees ook:Lichtsterke standaardzoom voor Fujifilm X
Lees ook:Superlichtsterke telezoom van Sigma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.