Fujifilm X-T1 heeft soms last van lichtlek

In de analoge tijd was het een doodvonnis voor je camera als die licht lekte. Maar ook in het digitale tijdperk is een lichtlek heel vervelend. Bij de nieuwe Fujifilm X-T1 verschijnen bij sommige exemplaren sterke lichtvlekken op het scherm en het sensorbeeld wanneer een lichtbron wordt gericht op het open klepje waarachter diverse aansluitingen (onder andere voor een losse microfoon) zitten. Het probleem doet zich uitsluitend voor bij camera’s met een serienummer lager dan 41A05201. Uiteraard zal Fujifilm eventuele problemen kosteloos verhelpen. Fujifilm Nederland zal binnenkort wel met nadere informatie over het hoe komen; vooralsnog kun je meer over dit onderwerp vinden bij Fujifilm USA. Op YouTube kun je een veelzeggend filmpje bekijken over dit fenomeen, waarna je desgewenst je eigen toestel kunt checken op lekkage.

Lees ook:Nieuws van het lenzenfront
Lees ook:Nieuwe camera’s, nieuwe problemen
Lees ook:Photoshop-update rekent af met diverse bugs
Lees ook:Fujifilm Experience in Utrecht
Lees ook:Nikon Df incompatibel met sommige Sigma-lenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.