Eerste zoomlens in Pentax Limited-serie

De Limited-serie van Pentax-objectieven, die tot nu toe uitsluitend uit vaste brandpunten bestond, krijgt binnenkort z’n eerste zoomlens: de (voluit) HD Pentax-DA 20-40 mm F 2,8 – F4 ED Limited DC WR. Uit de vele afkortingen blijkt dat deze zoom nog op twee andere primeurs in de Limited-serie mag bogen: het objectief beschikt over een ingebouwde AF-motor (DC) en het is spatwaterdicht (WR). Het zoombereik van naar full-frame vertaald zo’n 30 tot 60 mm is niet spectaculair, en de lichtsterkte in de telestand evenmin. Toch is het een mooi compact en licht lensje, dat zoals alle Limited-lenzen aan zeer hoge kwaliteitseisen moet voldoen. Bijna al het buitenwerk is gemaakt van aluminium, tot de frontlensdop en de zonnekap aan toe.

Goedkoop is hij niet: de Pentax-DA 20-40 mm zal waarschijnlijk tegen de 1000 euro gaan kosten. Het objectief komt in december op de markt in zwart en zilver.

Update: de Nederlandse adviesprijs is vastgesteld op 899 euro. Dat valt weer mee

Lees ook:Nieuwe camera’s op komst in 2014
Lees ook:Ricoh GR Limited Edition
Lees ook:Pentax K-1 Limited Silver-editie
Lees ook:Nieuw groothoekobjectief van Pentax
Lees ook:Lichtsterke Leica-groothoek voor MFT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.