Nikon D5300 mét Wi-Fi, zónder anti-aliasfilter

Dat het niet allemaal full-frame is wat de klok slaat, bewijst Nikon met de D5300. De 5300 vertoont grote gelijkenissen met de oudere D5200, maar heeft nu een 24-megapixelsensor van APS-C-formaat zonder anti-aliasfilter, net als z’n grote broer de D7100. Verder is dit de eerste Nikon-spiegelreflex met Wi-Fi en gps ingebouwd. Het verstelbare scherm is uiteraard gebleven. De Nikon D5300 landt over ongeveer een maand in de winkel voor een adviesprijs van net boven de 800 euro (body). Je kunt kiezen uit drie kleuren: zwart, rood of antracietgrijs.

Ander nieuws van het Nikon-front was dat het merk vandaag in het kielzog van de D610 een lichtsterke standaardlens voor full-frame introduceerde: de AF-S 58 mm F 1,4G. Dit moois komt eind deze maand op de markt voor ongeveer 1700 euro, maar daarvoor krijg je volgens de maker al bij volle lensopening een fantastische beeldkwaliteit.

Lees ook:Nikon D750
Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C
Lees ook:Full-frame dé trend van 2013?
Lees ook:Nikon D3400 en twee nieuwe telezooms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.