Merknaam Pentax aflopend verhaal?

Gaat Pentax langzaam de pijp uit, althans als merk..? Na de overname van de cameradivisie door Ricoh verdwijnt de merknaam Pentax steeds verder naar de achtergrond. Pentax Ricoh Imaging heet sinds kort officieel Ricoh Imaging. En wie naar de voormalige internationale of Amerikaanse Pentax-site surft, komt op die van Ricoh Imaging terecht.

In Nederland en andere Europese landen is het nog niet zover: in het browservenster staat nog steeds een Pentax-adres. Maar links bovenaan in beeld prijkt een omineus Ricoh-bannertje, en op de Facebook-pagina van het Franse Pentax-hoofdkwartier lees je nu ook ‘Welkom op de pagina van Ricoh Imaging Frankrijk’.

Pentax-camera’s heten nog steeds gewoon Pentax, maar niemand weet zeker hoelang. Overigens zijn veel mensen vergeten dat Ricoh in de analoge tijd eveneens spiegelreflexen bouwde. Het ‘B-merk’ Ricoh stond echter in de schaduw van het grote Pentax. Wraak is zoet.

Lees ook:Pentax en Nikon slaan nieuwe richting in
Lees ook:Pentax werkt aan tweede systeemcamera
Lees ook:Ricoh koopt cameradivisie Pentax
Lees ook:Pentax geeft spiegelreflex niet op
Lees ook:Nieuwe Pentax-teleconverter én 645D

Eén reactie op “Merknaam Pentax aflopend verhaal?

  1. Digitale camera kopen

    Zijnde opgegroeid met Pentax hoop ik toch echt dat het merk het redt. Ik heb er altijd met veel plezier mee gewerkt en ja er zijn betere merken maar mijn oude nostalgie wil ook iets.

    Bert
    Amsterdam

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.