Lichtsterke standaardlens voor Nikon 1

De kleine Nikon 1 systeemcamera wordt steeds meer volwassen. Na een vernieuwd instapmodel (de J2) brengt Nikon nu ook een 18,5 mm standaardlens (vergelijkbaar met een 50 mm voor full-frame) op de markt met lichtsterkte F 1,8. Die hoge lichtsterkte komt goed van pas als je jouw foto’s eens niet van voor tot achter scherp wilt hebben. Ook leuk is dat je tot op 20 centimeter afstand kunt scherpstellen. Prettig voor filmers is het traploos instelbare diafragma. Met een gewicht van 70 gram is het objectiefje prima in balans met de body, en met een adviesprijs van een kleine 200 euro (exclusief zonnekap) weegt-ie ook niet te zwaar op je budget. In november moet de lens in de winkel arriveren.

Lees ook:ZEISS-groothoeklens voor fijnproevers
Lees ook:Tamron-telezoom voor full-frame en APS-C
Lees ook:Lichtsterke portretlens voor Nikon 1
Lees ook:ZEISS Milvus 35 mm F 1,4 komt naast F2-versie
Lees ook:Nikon 16-80 mm voor APS-C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.