Nieuwe superzoom van Sigma kleiner dan ooit

Sigma brengt op korte termijn een nieuwe 18-250 mm superzoom uit voor spiegelreflexcamera’s van Canon, Nikon, Pentax, Sony en uiteraard Sigma zelf. Het objectief is bedoeld voor APS-C-camera’s; omgerekend naar full-frame kom je uit op een bereik van pakweg 28 groothoek tot bijna 400 mm tele. De lichtsterkte verloopt van F 3,5 in de groothoek- naar F 6,3 in de telestand. In vergelijking met de vorige versie is het objectief zo’n 150 gram lichter en anderhalve centimeter korter geworden. Een ultrasone scherpstelmotor zorgt voor een vlotte en geruisloze scherpstelling, terwijl ingebouwde beeldstabilisatie (m.u.v. de Sony- en de Pentax-versie) bij langere sluitertijden bijdraagt aan scherpe plaatjes uit de hand. Er zijn speciale maatregelen getroffen tegen inwendige reflecties en spookbeelden, terwijl een metalen bajonet en het nieuwe kou- en warmtebestendige materiaal TSC (Thermally Stable Composite) borg moeten staan voor een langdurig gebruik zonder problemen. De adviesprijs bedraagt een kleine 750 euro.

Lees ook:Lichtsterke groothoekzoom in Sigma Art-serie
Lees ook:Nieuwe groothoek(zoom) van Sigma
Lees ook:Sigma-portrettele voor systeemcamera’s
Lees ook:Nieuw teleobjectief van Sigma: 70-300mm
Lees ook:Supertelezoom in Sony G Master-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.