EOS 60Da ster in astrofotografie

Voor fotografen die liever door een telescoop kijken dan door een telezoom, introduceert Canon de EOS 60Da: een speciale uitvoering van de 60D voor astrofotografie. Het merk had al eerder een dergelijke spiegelreflex (de 20Da) in het assortiment. Het geheim is een aangepast low-pass-filter, waardoor je scherpe en contrastrijke foto’s kunt maken van sterrennevels en dergelijke. Canon is er niet erg expliciet over, maar we vermoeden dat de 60Da minder geschikt is voor normale fotografie, hoewel de camera over alle motiefprogramma’s en dergelijke van z’n alledaagse broertje beschikt. De EOS 60Da wordt eind deze maand in beperkte oplage leverbaar voor een adviesprijs van 1399 euro.

Over prijzen gesproken: sommige camerafabrikanten (Nikon, Sony en onlangs ook Pentax) hebben de adviesprijzen voor een groot deel van hun objectievenassortiment verhoogd – en vaak niet zo zuinig ook. Hoewel deze maatregel in eerste instantie Amerika treft, lopen wij natuurlijk eveneens risico door de gezakte wisselkoers van de euro tegenover de yen.

Lees ook:Ook Pentax doet spiegel de deur uit
Lees ook:Nikon verhoogt prijs D800 en D4 in UK
Lees ook:Canon PowerShot G7 X met 1 inch sensor
Lees ook:Nieuwe Pentax krijgt vriendelijker prijskaartje
Lees ook:TIPA Awards 2016 bekendgemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.