Missen Canon en Nikon de systeemcameraboot?

Volgens analist Bloomberg dreigen de traditionele cameramerken Nikon en Canon de slag om de gunst van de koper te verliezen van nieuwkomers zoals Sony, Samsung en Panasonic. Dit jaar zijn Nikon en Canon samen al ruim een derde van hun marktaandeel in Japan kwijtgeraakt. De reden: Nikon en Canon houden krampachtig vast aan de ‘traditionele’ spiegelreflex, terwijl de concurrentie goede sier maakt met kleinere en lichtere systeemcamera’s zonder optische spiegelzoeker maar mét verwisselbare objectieven.

Momenteel zijn al twee van de vijf verkochte camera’s met verwisselbare objectieven in Japan systeemcamera’s. De verwachting is dat dit aandeel alleen nog maar zal stijgen en dat de rest van de wereld spoedig zal volgen. Er schijnt weliswaar een Nikon-systeemcamera in de pijplijn te zitten, maar tot op heden bleef het bij geruchten.

Lees ook:Nek-aan-nekrace systeemcamera en DSLR
Lees ook:Systeemcamera stoot DSLR van troon in Japan
Lees ook:Camerakoper wil vooral pixels voor z’n geld
Lees ook:Meer concurrentie op EVIL-markt
Lees ook:Alleen toekomst voor spiegelreflex en smartphone?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.