Reportagefoto 3: oude nozem

Sfeer met lichtsterk objectief

Ergens op een beurs, binnen. Toneel, lampen en een stel kerels dat denkt dat hij jong blijft (klinkt moeilijk, maar lijkt me taalkundig helemaal juist…). Voortdurend veranderen de lampen van kleur. Hoe leggen we dat vast?

Ik kan helemaal vooraan komen. Ideaal met de lichtsterke 24 mm (1/25s met f/1.8, ISO 200 en een vaste hand). Ik flits in, flitser op -0.7 om maximaal het omgevingslicht te benutten. Dat immers geeft hier kleur aan het geheel. Ik sny in de zoeker al het hoofd af: dat suggereert nog meer dat ik er bovenop sta. Man links in beeld, op ongeveer 1/3. Sfeervol en realistisch resultaat.

Lees ook:Tip van de week: flitslicht met een kleurtje
Lees ook:Tips voor beter fotograferen | 13/25 Flitsen: ook buiten
Lees ook:Experimenteren… met externe flitser
Lees ook:Tip van de week: lokale helderheid en contrast
Lees ook:Led-lamp met automatische dimmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.