Tips voor betere fotografie | 19/25

Portretfotografie: overwin je schroom!

19. Mensen fotograferen vereist durf en inzicht. Mits goed ‘gestuurd’ wil praktisch iedereen meewerken. Vertel eerlijk wat je wilt en wat er met de foto gebeurt. Kijk eens hoe persfotografen dit aanpakken… met de helft van hun ‘brutaliteit’ kun je al aardig wat bereiken. En: zorg voor ‘licht’ in de ogen!

Deze foro maakte ik in een township in Zuid-Afrika – Vaalwater heet het dorp. Lieve mensen, vrolijke kinderen ondanks het stof, de golfplaten huisjes, de in onze ogen zo armetierige omstandigheden. Met 200 mm schoot ik dit schatje, 1/250s met f/4,5, ISO 100, objectief Canon 70- 200 f/4 USM L IS. De schuine stand verhoogt de aaibaarheid van dit koppie. Nee, ik ben geen badmeester…

Lees ook:Fotovragen? Vakantiebeurs!
Lees ook:Reportagefoto 15: Ogen scherp
Lees ook:Paardrijden in Zuid-Afrika
Lees ook:UV-werende kleding en tent
Lees ook:Wildlife fotoworkshops in Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.