Tips voor betere fotografie: | 17/25

Nijlpaard - Zuid-Afrika | www.kololo.nl

17. Neem risico’s bij het maken van foto’s. Maak belichtingstrapjes bij ernstige twijfel en een goed onderwerp. Geen statief bij de hand? Dan is de lengte van de lens de kortste sluitertijd. Dus een 50 mm lens is 1/60s, een 180 mm lens 1/200s. Trek de camera eens mee met een bewegend onderwerp. Een bank of paaltjes kan ook als statief dienen. Zeker in combinatie met de zelfontspanner.

Bij deze foto nam ik een ander risico. Ik was alleen met een Landrover. Nadrukkelijk kreeg ik de mededeling mee: blijf in de auto. Ja, ik weet het, nijlpaarden zijn gevaarlijk. Maar nu zag ik er slechts twee, in het water. Met de auto kon ik niet bij de waterkant komen, lopend wel. Goed om me heen kijkend sloop ik toch maar naar de waterkant, gewapend met camera en 100 – 400 mm objectief. Met 1/320s op f/6.3, ISO 200.

De autodeur liet ik open staan. Zodat ik, terugrennend, zo naar binnen kon glippen. Het was niet nodig…

Lees ook:Loire 3: Kan het Franser?
Lees ook:Waterfoto’s uit Lima, Peru
Lees ook:Tips voor betere fotografie | 16/25
Lees ook:Fisheyelens voor Samsung NX
Lees ook:Water!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.