IXUS ‘aan de lijn’

Superdunne IXUS

Bron: Canon Nederland

Met twee nieuwe modellen bewijst Canon opnieuw toonaangevend te zijn in het segment van digitale compact camera’s: de dunste Digital IXUS ooit, de 12.1 Megapixel Digital IXUS 100 IS, en de 10 Megapixel Digital IXUS 95 IS. Beide modellen hebben een nieuwe Smart Auto mode die gebruikmaakt van Canons Scènedetectietechnologie om gebruikers nog gemakkelijker prachtige foto’s te laten maken. De Digital IXUS 100 IS kan daarnaast HD-movies (1280 x 720, 30 bps) opnemen en bevat een HDMI-aansluiting.

Als opvolger van de Digital IXUS 85 IS is de Digital IXUS 100 IS ondergebracht in een aantrekkelijke 18,4 mm brede RVS body, afgewerkt in zilver, zwart, goud of rood – wat deze camera bijzonder geschikt maakt voor de meest prestigieuze gelegenheden. De Digital IXUS 95 IS is de opvolger van de Digital IXUS 80 IS en heeft een buitengewoon stijlvolle body in zilver, grijs, blauw of roze die gemakkelijk overal mee naar toe te nemen is. De 3,0x zoom van beide modellen biedt flexibele compositiemogelijkheden terwijl Canons optische Image Stabilizer garant staat voor continu scherpe resultaten.

Gemaakt voor verbluffend mooie beelden

Nieuwe IXUS 95 IS in zilver

De hoge resoluties van 10,0 Megapixel en 12,1 Megapixel maken het mogelijk om grote A2+ prints te maken of bieden de vrijheid om beelden bij te snijden en daardoor de compositie te verbeteren zonder dat details in beeld verloren gaan. Canons DIGIC 4-processor maakt gebruik van verbeterde algoritmen en rekennauwkeurigheid, waardoor beide modellen razendsnel werken en kleurrijke, vrijwel ruisloze beelden produceren met zeer heldere en nauwkeurig gereproduceerde kleuren.

Mooi en intelligent

Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe Smart Auto mode om zonder enige moeite buitengewoon fraaie foto’s te maken. Deze mode maakt gebruik van Canons Scènedetectietechnologie om het beeld tot in detail te analyseren – helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden allemaal gecontroleerd. De camera kiest vervolgens direct een van de 18 beschikbare programma’s om er zeker van te zijn dat de instellingen voor de scène perfect zijn.

Dankzij de DIGIC 4-processor zijn Canons intelligente technologieën nauwkeuriger dan ooit. De verbeterde Bewegingsdetectietechnologie zorgt ervoor dat bewegende onderwerpen haarscherp worden vastgelegd. i-Contrast maakt donkere vlakken in een foto helderder zonder dat correct belichte vlakken te licht worden.

Gezichtsdetectietechnologie kan meerdere gezichten in beeld detecteren en instellingen aanpassen om zeker te zijn van het best mogelijke resultaat; bij de Digital IXUS 100 IS omvat deze technologie bovendien de functie Knipperdetectie die de teleurstelling van een verkeerd getimede portretfoto helpt voorkomen. FaceSelf-Timer vergemakkelijkt het maken van groepsfoto’s of zelfportretten door voordat de foto wordt gemaakt te wachten tot de gebruiker in beeld komt. De functie voor het automatisch corrigeren van rode ogen verwijdert ongewenste rode ogen bij gebruik van de flitser, zowel tijdens als na het fotograferen.

Beide modellen zijn bovendien voorzien van een slimmere, nieuwe en verbeterde gebruikersinterface die de toegang tot de functies nog gemakkelijker en intuïtiever maakt.

Movies en meer

Ondanks zijn kleine afmetingen kan de Digital IXUS 100 IS haarscherpe, zeer gedetailleerde videoclips in High Definition (1280 x 720) opnemen – die vervolgens via de HDMI-aansluiting op elke HDTV kunnen worden afgespeeld. De Digital IXUS 95 IS legt movies met VGA-resolutie vast en is voorzien van de optie Long Play movies om extra lang te kunnen opnemen.

Beide modellen hebben een 2,5″ PureColor LCD II dat beelden helder en gedetailleerd weergeeft. De optische zoeker biedt gebruikers een alternatieve methode voor het bepalen van de juiste compositie.

“Met enkele van onze slimste technologieën ooit, kunnen liefhebbers van Digital IXUS nu kiezen voor twee onweerstaanbare nieuwe modellen: prestige, een elegant design of een prachtige stijl voor dagelijks gebruik,” aldus Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe.

* Digital IXUS 100 IS: ultradun IXUS design in zilver, zwart, goud of rood
* Digital IXUS 95 IS: dun, stijlvol IXUS design in zilver, grijs, blauw of roze
* 12,1 Megapixel (Digital IXUS 100 IS), 10,0 Megapixel (Digital IXUS 95 IS)
* 3.0x optische zoom met optische Image Stabilizer
* Smart Auto mode met Scènedetectietechnologie
* DIGIC 4 voor een zeer snelle werking en beelden van onovertroffen kwaliteit
* Bestrijdt onscherpte met IS en Bewegingsdetectietechnologie
* Gemakkelijk foto’s van mensen maken met Gezichtsdetectietechnologie, Knipperdetectie (alleen Digital IXUS 100 IS) plus FaceSelf-Timer en automatische correctie van rode ogen
* 2,5″ PureColor LCD II
* i-Contrast maakt donkere vlakken helderder zonder de correct belichte vlakken te licht te maken
* HD-movies en HDMI-aansluiting (alleen Digital IXUS 100 IS)

Lees ook:Nieuwe IXUS modellen Canon
Lees ook:Nieuw van Canon: IXUS 130 en IXUS 105
Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Groothoek met Canon compact
Lees ook:Met Canon onder water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.