Met Canon onder water

Bron: Canon Nederland

Lekker duiken met deze Canon Powershot

Canon introduceert zijn eerste waterdichte digitale compact camera: de 12,1 Megapixel PowerShot D10. De voor iedereen met een avontuurlijke en actieve levensstijl ontworpen PowerShot D10 combineert draagbare degelijkheid met een buitengewone beeldkwaliteit. Canons DIGIC 4-processor produceert razendsnel voortreffelijke en zeer gedetailleerde beelden. De nieuwe Smart Auto mode maakt gebruik van Scènedetectietechnologie om probleemloos haarscherpe beelden vast te leggen.

Voor het summum in hands-free, draagbaar bedieningsgemak is de PowerShot D10 bovendien compatibel met een groot aantal accessoires.

Gaat waar anderen dat niet kunnen

Van surfen tot aan snorkelen, van skiën tot aan bergbeklimmen: de PowerShot D10 is ontworpen om gebruikers te vergezellen op elk avontuur – hij is waterdicht tot 10 m , is bestand tegen de schok van een val vanaf 1,22 m op een hard oppervlak, is stofdicht en werkt tot een temperatuur van -10°C.

Canon levert tal van beschermende accessoires die de camera in problematische omgevingen beschermen, zoals een zachte hoes, schouder-, nek- en karabijnriemen . Door het innovatieve aansluitsysteem op de hoeken van de body kan de camera veilig worden gebruikt tijdens verschillende activiteiten. Met een optionele gekleurde Front Cover Set kunnen gebruikers het uiterlijk van de camera naar wens aanpassen. Een zachte hoes beschermt de camera tegen stoten en schuren.

Buitengewone kwaliteit

De ongelooflijke resolutie van 12,1 Megapixel die door de sensor van de camera wordt vastgelegd, biedt de gebruiker alle vrijheid om beelden bij te snijden of te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de details in beeld. Het objectief met 3x zoom biedt tal van compositiemogelijkheden terwijl de Image Stabilizer ervoor zorgt dat eventuele cameratrillingen niet leiden tot ongewenste onscherpte. Dit is vooral handig in het geval van snelle bewegingen, waarvoor de camera speciaal is ontworpen.

Eenvoudig in gebruik

Om er zeker van te zijn dat gebruikers zich op de actie kunnen concentreren, stuurt DIGIC 4 tal van intelligente functies aan die het maken van prachtige foto’s vergemakkelijken. Een nieuwe Smart Auto mode maakt gebruik van Scènedetectietechnologie om het beeld tot in detail te analyseren – helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden allemaal gecontroleerd. Vervolgens selecteert de camera uit 18 mogelijke programma’s het optimale programma, zodat voor de betreffende scène altijd de ideale instellingen worden gebruikt.

Dankzij Canons Bewegingsdetectietechnologie, die zowel bewegingen van de camera als van het onderwerp detecteert en de instellingen dienovereenkomstig wijzigt, worden zelfs de meest actieve situaties haarscherp vastgelegd. Natuurlijke foto’s van mensen zijn gewaarborgd door Gezichtsdetectietechnologie, die nu ook de nieuwe functie Knipperdetectie biedt om te voorkomen dat mensen met gesloten ogen op de foto staan. Canons i-Contrast maakt donkere vlakken in het beeld helderder zonder dat de lichtere vlakken te licht worden.

De PowerShot D10 heeft bovendien een speciaal 2,5″ PureColor LCD II, dat speciaal is ontwikkeld om beelden buitenshuis nog beter weer te geven. Het LCD wordt beschermd door een 2mm dikke beschermlaag en is twee keer zo helder als een gewone PureColor LCD II – dit maakt het bepalen van de compositie of het bekijken van beelden in vrijwel elke omgeving een stuk makkelijker.

Of u nu op het strand bent op of de piste staat, de vele opnameprogramma en speciale scèneprogramma’s – inclusief speciale programma’s voor Onderwater, Sneeuw en Strand – brengen de juiste instellingen binnen handbereik. FaceSelf-Timer vergemakkelijkt het maken van groepsfoto’s door voordat de foto wordt gemaakt te wachten tot de gebruiker in beeld komt.

“De PowerShot D10 is een grensverleggende camera,” vertelt Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe. “Hij brengt de unieke kenmerken van het PowerShot assortiment – buitengewone beeldkwaliteit en gebruiksgemak – op plaatsen waar andere camera’s gewoon niet werken.”

Gegevens

* Waterdichte (tot 10 m), schokbestendige (1,22 m), vorstbestendige (-10°C), stofdichte digitale camera
* 12.1 megapixel
* 3.0x optische zoom met optische Image Stabilizer
* Smart Auto mode met Scènedetectietechnologie
* DIGIC 4 voor een uitzonderlijk snelle respons, een onovertroffen beeldkwaliteit en intelligente technologieën
* Bijzonder helder 2,5″ PureColor LCD II met 2mm dikke beschermlaag
* Bestrijdt onscherpte met IS en Bewegingsdetectietechnologie
* Gemakkelijk foto’s van mensen maken met Gezichtsdetectietechnologie, Face Select & Track en Knipperdetectie – plus FaceSelf-Timer en automatische correctie van rode ogen
* Tot de optionele accessoires behoren o.a. schouder-, nek- en karabijnriemen en een Front Cover Set
* Tal van opnameprogramma’s en speciale scèneprogramma’s
* 30bps VGA-movies

Lees ook:Nieuw: Canon PowerShot SX210 IS
Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Nieuwe IXUS modellen Canon
Lees ook:IXUS ‘aan de lijn’
Lees ook:Groothoek met Canon compact

Eén reactie op “Met Canon onder water

  1. Duikvakantie

    Onderwater foto’s maken heb ik echt veel te vaak met een wegwerp camera gedaan. Dit is echt precies wat ik nodig heb als ik ga duiken op de Malediven!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.