Panasonic GH5S zet nóg betere videospecs neer

Panasonic werpt zich steeds meer op als hét systeemcameramerk voor filmers. De nieuwe Lumix GH5S biedt volgens de makers de “beelden met de hoogste gevoeligheid en videobeeldkwaliteit” in het assortiment, met name bij schaars licht. Om dit mogelijk te maken, ging de sensorresolutie van de multi-aspect Micro Four Thirds-sensor omlaag naar 10,2 megapixels (GH5: 20,3 mp). Daar staat tegenover dat de maximale ISO-waarde van 12.800 naar 51.200 is opgekrikt, desgewenst nog verder te verhogen tot ISO 204.800. De nieuw Dual Native ISO-technologie moet daarbij zorgen voor een absoluut minimum aan ruis. Verder kan de GH5S in ‘Cinema 4K-kwaliteit’ (4096 pixels breed) filmen met 50 of 60 frames per seconde en zonder tijdslimiet.

De Panasonic GH5S wordt eind deze maand leverbaar voor een bodyprijs van een kleine 2500 euro, waarmee hij wat duurder is dan de oorspronkelijke GH5.

Lees ook:Canon EOS 70D: 20 mp, Wi-Fi en Dual Pixel CMOS AF
Lees ook:EOS M50 van alle markten thuis
Lees ook:PowerShot G1 X Mark III: DSLR-kwaliteit in zakformaat
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.