Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger

Met de nieuwe Lumix G9 laat Panasonic zien dat het merk nog wel degelijk toekomst in de Micro Four Thirds-systeemcamera ziet. In de weerbestendige body bevindt zich een 20-megapixelsensor die een nog betere beeldkwaliteit belooft dan de GH5. Voor absolute topkwaliteit bij niet-bewegende onderwerpen is er ook een Pixel-Shift-optie voor 80- megapixelfoto’s. De beeldstabilisatie moet goed zijn voor een extra veiligheidsmarge van maximaal zesenhalve stop. Serieopnames in de hoogste resolutie zijn mogelijk tot 20 beelden per seconde mét en 60 zonder continu-AF. Ook is een 6K/4K-fotofunctie present, naast 4K-video (60p). Behalve wifi en bluetooth zijn er ook twee UHS-II-kaartsleuven, een verstelbaar aanraakscherm en een elektronische zoeker met extreem hoge resolutie die een extra groot zoekerbeeld geeft. De Panasonic Lumix G9 wordt leverbaar in januari en gaat ongeveer 1700 euro (bodyprijs) kosten.

Lees ook:Panasonic GH5: de ultieme MFT-camera?
Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Lumix TZ200: veel power in pocketformaat
Lees ook:Panasonic-superzoomcamera met grote sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.