Sony A7R III: sneller en meer uithoudingsvermogen

Na krap tweeënhalf jaar stelt Sony de opvolger van de A7R II systeemcamera voor. De A7R III heeft een eenzelfde full-framesensor met ruim 42 megapixels, maar moet zich vooral onderscheiden door een fijnmazigere en snellere AF en veel snellere serieopnames, een verbeterde beeldstabilisatie, een betere elektronische zoeker (dezelfde als in de A9) en scherm, twee geheugenkaartsleuven en niet in de laatste plaats een accucapaciteit die ruimschoots het dubbele bedraagt van voorheen en daardoor goed is voor plusminus 600 opnames. Bij stilstaande onderwerpen kan Pixel Shift Multi Shooting (zo te zien afgekeken van Pentax) beelden met ultrahoge resolutie geven. De Sony A7R III wordt volgende maand leverbaar en gaat net als z’n voorganger 3500 euro kosten.

Tegelijkertijd brengt Sony ook een nieuwe standaardzoom op de markt. De FE 24-105 mm F 4 G OSS (1350 euro) moet de lichtste in zijn soort zijn, en garant staan voor een snelle AF en hoogwaardige optische prestaties.

Lees ook:Sony RX10 III: high-end bridgecamera met ultratele
Lees ook:Tip van de week: pixel-shifting
Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger
Lees ook:Sony A7R II: meer megapixels, betere hoge ISO’s, snellere AF
Lees ook:Standaardlens en telezoom voor Sony E-camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.