Nieuwe dronecamera voor professioneel gebruik

Met de Zenmuse X7 tilt DJI dronefotografie naar nieuwe hoogten. De Zenmuse X7 beschikt over een ‘Super 35′-sensor van APS-C-formaat, die maximaal 6K-video (geen tikfout) of 24-megapixelfoto’s kan vastleggen en een dynamisch bereik neerzet van 14 stops. Bovendien zijn de objectieven verwisselbaar – in eerste instantie zijn een 16, een 24, een 35 en een 50 mm leverbaar. Compleet met objectief weegt de Zenmuse minder dan 650 gram. Wat de prijzen betreft: we hebben nog geen Nederlandse prijslijst gezien, maar de Amerikaanse vallen mee voor professioneel spul: 2700 dollar voor de body en 1200-1300 dollar per lens. Daar komt natuurlijk nog wel een uit de kluiten gewassen drone (zoals de Inspire 2) bij die zo’n lading kan vervoeren.

Lees ook:Meer glaswerk voor Sony-full-frame
Lees ook:Een accuboor, verf… en een studioflitser
Lees ook:Fotografisch nieuws en camerageruchten
Lees ook:Tip van de week: 50 mm
Lees ook:Wie heeft de langste (teletoeter)…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.