Fujifilm X-E3: meer power in kleinere verpakking

De Nederlandse pers kreeg gisteren al een voorproefje van het laatste Fujifilm-nieuws, maar we mochten dit vandaag pas wereldkundig maken. Grootste klapper is de X-E3 systeemcamera, die nu ook beschikt over de X-Trans CMOS III-sensor met 24 megapixels en X-Processor Pro uit modellen als de X-T2 en X-T20. Ook kan deze klassieker in het assortiment nu overweg met 4K-video en is de wifiverbinding uitgebreid met bluetooth. In het geruchtencircuit werd gespeculeerd over de vraag of de X-E3 het op de X-Pro2 geïntroduceerde joystickje zou krijgen voor onder andere de keuze van het scherpstelgebied, of toch een aanraakscherm. Het antwoord is simpel: allebei. Desgewenst is het aanraakscherm, of een deel daarvan, ook actief bij gebruik van de elektronische zoeker, die overigens ontleend is aan de X-T20. Hierdoor kon een groot aantal knoppen op de achterkant vervallen. Door deze veranderingen én doordat de ingebouwde flitser op de tekentafel werd geschrapt (er zit een los miniflitsertje bij) kon de X-E3 kleiner en lichter worden dan zijn voorganger de X-E2. Verder is de grootste verandering het vernieuwde AF-systeem, dat vooral beter uit de voeten moet kunnen met bewegende onderwerpen. Andere modellen krijgen deze upgrade binnenkort eveneens via een firmware-update.

De X-E3 moet uiterlijk medio oktober leverbaar zijn in zwart of zilver/zwart voor 899 (body) resp. 1299 euro (incl. 18-55 mm). Op het objectievenvlak verschijnt later dit jaar ook een XF F2,8/80 mm macro-objectief van topklasse met beeldstabilisatie, dat eveneens 1299 euro gaat kosten.

Lees ook:Nikon 1 V3: zonder zoeker, met verstelbaar scherm
Lees ook:Panasonic lanceert derde generatie Lumix G
Lees ook:Canon goes Wi-Fi
Lees ook:Nieuwe Epson A3+-fotoprinter voor thuis
Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.