Nikon D850: drie camera’s ineen

Vanochtend in alle vroegte kwam Nikon dan met de specificaties van de langverwachte D850 spiegelreflex naar buiten. De D850 beschikt over een full-framesensor (BSI CMOS) met ruim 45 megapixels, die behalve foto’s ook 4K/UHD-video kan produceren zonder dat het sensorbeeld daarbij wordt gecropt. Een andere mogelijkheid zijn 8K-intervalopnames. Het ISO-bereik loopt standaard van 64 tot 25.600 en kan worden uitgebreid tot ISO 32 respectievelijk 102.400. Met behulp van de optionele batterijgreep MB-D18 gaat de burstrate omhoog van 7 naar 9 beelden per seconde. Nieuw is de van concurrent Canon bekende mogelijkheid om ook raw-beelden in de formaten Middel (ruim 25 megapixels) en Klein (ruim 11 megapixels) vast te leggen, voor gevallen waarin de hoge resolutie van de D850 eerder een nadeel dan een voordeel is.

Verder heeft de Nikon D850 hetzelfde AF-systeem als de D5 aan boord, met maar liefst 153 AF-punten. In de Live View-stand kun je geluidloos fotograferen en de D850 beschikt als eerste spiegelreflex over een focus stacking-optie voor macro- of productopnames. Uiteraard is de body weerbestendig. De D850 heeft een verstelbaar aanraakscherm en voor de beeldopslag heb je zowel een SD-kaartsleuf (UHS-II) als een XQD-sleuf. Kortom: zo veel mogelijkheden dat het volgens Nikon lijkt alsof je met de D850 niet één camera in huis haalt maar drie. De Nikon D850 wordt vanaf 7 september verkrijgbaar en gaat 3.799 euro kosten.

Lees ook:Nikon lanceert professionele D5
Lees ook:Nikon D7500: D500 krijgt kleiner broertje
Lees ook:Nikon D5200 biedt méér dan meer pixels
Lees ook:Spatwaterdichte bridgecamera van Fujifilm
Lees ook:Nikon-compactcamera’s voor elke smaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.