Pentax KP nieuwe hogere-middenklasser in APS-C-segment

Onder de vlag van moederbedrijf Ricoh Imaging heeft Pentax zojuist de KP spiegelreflex aangekondigd. In de gauwigheid te zien is deze APS-C-DSLR in retrojasje niet de opvolger van de K-3 II, maar bevindt hij zich tussen de K-3 II en de simpelere K-70. Althans, daarop wijzen de ingebouwde flitser, de nogal bescheiden accucapaciteit en de enkele kaartsleuf. Voor de rest beschikt de Pentax KP over een uitgebreid pakket aan functies, waaronder een pentaprismazoeker plus een verstelbaar scherm, een nieuwe 24-megapixelchip met een maximale ISO-gevoeligheid van 819.200, 5-assige beeldstabilisatie, Pixel Shift Resolution en een instelbaar virtueel laagdoorlaatfilter, dit alles verpakt in een weerbestendige body die naar behoefte met verschillende handgrepen kan worden uitgerust. Nieuw is de elektronische sluiter, die een kortste sluitertijd van 1/24.000 seconde mogelijk maakt (de mechanische sluiter gaat tot 1/6000 seconde). Het reguliere AF-systeem telt 27 scherpstelpunten, maar in de Live View-modus ben je zo te zien aangewezen op contrast-AF. Ook wifi ontbreekt niet; voor gps heb je een aparte module nodig. Filmen kan in Full HD. Wat de prijs betreft, zit de eind februari in zilver of zwart leverbare Pentax KP wel in de hogere regionen: de body moet bijna 1300 euro opbrengen. Dat is 300 euro meer dan de K-3 II ten tijde van z’ introductie, en voor een spiegelreflex die slechts zo’n 400 opnames uit een acculading haalt, vinden we dat eerlijk gezegd toch wat hoog gegrepen.

Lees ook:Pentax K-70 met hybride AF bij Live View
Lees ook:Pentax 645Z snelle jongen in middenformaat
Lees ook:Nieuwe professionele Canon EOS DSLR
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.