Panasonic GH5: de ultieme MFT-camera?

Met de GH5 heeft nu ook Panasonic een Micro Four Thirds-systeemcamera met professionele aspiraties in het assortiment. De weerbestendige body bevat een 20-megapixelsensor zonder laagdoorlaatfilter, die ook kan filmen in 4K met maximaal 60 beelden per seconde – desgewenst ook langer dan de gebruikelijke limiet van een half uur. Behalve over een 4K-fotofunctie voor razendsnelle serieopnames beschikt de GH5 ook over een 6K-fotofunctie, waarmee je maximaal 30 18-megapixelfoto’s per seconde kunt schieten. In de normale opnamestand kun je maximaal 9 beelden per seconde vastleggen met en 12 zonder continu-AF.

Vergeleken met zijn voorganger de GH4 heeft de GH5 een zowel sneller als flexibeler AF-systeem gekregen, met maar liefst 225 scherpstelpunten. Er zijn twee UHS-II-compatibele kaartsleuven aan boord, een elektronische zoeker met extreem hoge resolutie en een groot hi-res aanraakscherm dat zowat in alle richtingen verstelbaar is. De 5-assige beeldstabilisatie in de body werkt samen met die in het objectief voor een optimaal resultaat. Aan al deze superlatieven hangt wel een prijskaartje: de Panasonic Lumix GH5, die in maart leverbaar wordt, moet bijna twee mille opbrengen (bodyprijs).

Lees ook:Panasonic G9 legt lat opnieuw hoger
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje
Lees ook:Panasonic G7: 4K-video voor iedereen
Lees ook:Nikon D4 dient zich aan
Lees ook:Panasonic-superzoomcamera met grote sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.