Nieuwe Olympus ‘Pen Light’ modieuzer dan ooit

Met de PEN E-PL8 dingt Olympus naar de gunsten van modebewuste gelegenheidsfotografen (v/m) die de smartphone zijn ontgroeid. Dat de Micro Four Thirds-beeldchip slechts 16 megapixels telt en het kleine, lichte cameraatje enkel is uitgerust met contrast-AF, mag de pret niet drukken. Voor de relatief schappelijke prijs van 449 euro (body) of 599 euro inclusief 14-42 mm pancakezoom (omgerekend 28-84 mm) biedt de E-PL8 onder andere een uitklapbaar aanraakscherm, een hele hoop kekke filtertjes en uiteraard wifi in een gelikt leren jasje, naar keuze verkrijgbaar in zwart of lichtbruin. Als je het scherm naar beneden uitklapt, springt de camera meteen in de selfie-stand en zoomt het objectief (tenzij het een vaste brandpunt is…) automatisch uit. Volgende maand wordt de Olympus PEN E-PL8 leverbaar. Voor prosumers komen er ook nog een OM-D E-M1 Mark II en nieuwe objectieven aan – daarover binnenkort meer.

Lees ook:Olympus TG-Tracker tougher dan Tough
Lees ook:Olympus PEN E-PL7: systeemcamera voor selfiekickers
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark III ‘ideale reisgenoot’
Lees ook:Samsung NX500 systeemcamera voor hi-res selfies
Lees ook:Nikon 1 J5: selfiescherm en 4K-video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.