Pentax K-70 met hybride AF bij Live View

Met enige vertraging omdat mijn iMac vanochtend meer tijd nodig had om op te starten dan een stoomlocomotief in Siberië (en ik heb een snelle iMac…) het laatste nieuws van Pentax. De K-70 is een nieuwe middenklasse-DSLR. In de spatwaterdichte body bevindt zich nu dezelfde 24-megapixelchip van APS-C-formaat als in de K-3 II. De sensor is voorzien van een instelbaar virtueel laagdoorlaatfilter, en ook Pixel Shift Resolution is present. Het scherm is verstelbaar, net als bij de K-S2, en net als de K-S2 heeft de K-70 wifi aan boord. Zelfs een astrotracer-functie is aanwezig, al heb je daarvoor wel een losse gps-unit nodig. Hoewel het reguliere AF-systeem van de K-70 net als de techniek van mijn Apple uit het stoomtijdperk dateert (11 AF-punten), is de K-70 verder de eerste Pentax-DSLR die in de Live View-modus over een hybride AF-systeem (contrast-AF en fasedetectie-AF gecombineerd) beschikt, waardoor je ook met Live View bewegende onderwerpen zou moeten kunnen fotograferen.

Pentax brengt ook een nieuwe spatwaterdichte 55-300 mm telezoom voor APS-C uit; voor de exacte prijzen wachten we nog even op bericht van de Nederlandse vertegenwoordiging.

Lees ook:Pentax KP nieuwe hogere-middenklasser in APS-C-segment
Lees ook:Hybride AF heeft de toekomst
Lees ook:Pentax goes full-frame (echt!)
Lees ook:Spiegelreflex of systeemcamera? II
Lees ook:Pentax 645Z snelle jongen in middenformaat

Eén reactie op “Pentax K-70 met hybride AF bij Live View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.