Nieuwe Hasselblad met 100 megapixels én 4K-video

Hasselblad heeft twee nieuwe digitale middenformaatcamera’s gelanceerd: de H6D-50c en de H6D-100c. Het topmodel de H6D-100c is het interessantst: de sensor is bijna even groot als het analoge 6 x 4,5 cm filmformaat en levert een ontzagwekkende 100 megapixels. Bovendien kan de 100c ook filmen in 4K (UHD). De iets kleinere sensor in de H6D-50c blijft steken bij ‘maar’ 50 megapixels en Full HD. Beide professionele camera’s beschikken ook, heel modern, over wifi en een aanraakscherm. Niet meteen naar de winkel rennen, want de Hasselblad H6D-100c moet bijna 29.000 euro kosten (excl. btw), terwijl de H6D-50c nog altijd 23 mille doet.

Lees ook:Hasselblad HV lijkt dure Sony Alpha-kloon
Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:Canon EOS M-systeemcamera wordt volwassen
Lees ook:Twee nieuwe instapreflexen van Canon
Lees ook:400 megapixels met Hasselblad H6D-400c MS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.